top of page

Què fem?

 

Al Departament de Biologia i Geologia treballem per educar els nois i noies a enfrontar-se al món que els rodeja amb una perspectiva crítica basada en l'observació i la formulació de preguntes. En un planeta divers i cambiant, és necessari tenir recursos per discernir entre allò que és cert i allò que no ho és tant; entre allò que és científicament demostrable i allò que parteix d'una opinió, una creença, o un prejudici.

​

Des de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat, treballem el mètode científic a l'aula com a eina per rebutjar o comprovar hipòtesis mitjançant l'experimentació al laboratori o al camp. La ciència avança a mesura que ens fem preguntes i apareixen nous problemes, i trobem imprescindible formar l'alumnat d'avui, ja que són els ciutadans i ciutadanes del futur!

​

Les classes a l'ESO varien en funció dels continguts que s'imparteixen; des de les classes magistrals, passant per les pràctiques al laboratori, els projectes d'aulasortides de caràcter formatiu, etc.

L'aprenentatge constructivista

​

La nostra principal estratègia d'ensenyament és l'aprenentetge constructivista. L'alumnat va construint els seus esquemes de coneixement propis amb les seves experiències educatives anteriors, esquemes que possibilitaran la interpretació dels nous coneixements. Per tant, per introduir un nou coneixement, cal partir dels seus coneixements previs, i tenir en compte què és capaç de fer sol, i què pot aprendre amb l'ajuda d'altres persones, ja sigui observant-les, imitant-les, col·laborant, seguint consignes, etc.

El treball competencial

​

Entenem l'aprenentatge com una estratègia que permet traslladar els coneixements apresos a noves situacions d'aprenentatge i a situacions de la vida quotidiana. L'assaig i error permet qüestionar les errades que fem per construir nous aprenentatges d'una manera més significativa i més real. Tal i com preveu el currículum de l'ESO i del Batxillerat, des del departament de Biologia i Geologia portem a l'aula situacions actuals i quotidianes que ens permeten comprovar els fenòmens biològics i geològics del planeta en que vivim, i debatim sobre les controvèrsies en l'àmbit científic que afecten la nostra societat i el nostre entorn més proper, tot generant debats que permeten construir argumentacions pròpies i contrastades, amb esperit crític i rigor científic.

PHOTO-2020-11-10-15-28-57.jpg

"El fracàs és l'arrel del triomf"

Niña aplicada
bottom of page