top of page

1r d'ESO:

Tot un món per descobrir! 

​



La curiositat per descobrir allò que ens envolta ens portarà a preguntar-nos com és el nostre planeta i quines són les condicions que el fan tan especial: els oceans, els boscos i el clima permeten l'existència de vida, i això ens portarà a preguntar-nos si pot haver-hi més llocs a l'univers que l'alberguin.

​

​

Els éssers vius tenim una sèrie de característiques que fan que ens assemblem entre sí, però també existeixen trets que ens diferencien als uns dels altres. Les funcions de nutrició, relació i reproducció diferencien un llop d'una roca, i per entendre-ho ens endinsarem en el microscòpic món de les cèl·lules per estudiar com són i com funcionen. 

​

Lapbook Mati.png
Preparació micro Mati.png

Captureu els codis QR per veure els videos TAN GUAPOS que fa el Mati Mateu, de 1r d'ESO C!

Al llarg del curs es realitzen diverses sortides per complementar els continguts apresos a l'aula. Cada any, sortim al Montseny per conèixer la història de la lloba

​

També tenim una forta vinculació amb l'Escola del Mar de Badalona, que ens obre les seves portes per visitar les seves instal·lacions i 

​

A l'Escola de Natura de Badalona, també realitzem un itinerari geològic per comprendre el nostre entorn i aprendre a llegir les pistes que ens deixen les roques per interpretar el passat.

PHOTO-2021-02-09-19-15-24.jpg
PHOTO-2021-02-09-19-15-56.jpg

A 1r d'ESO trobem imprescindible que es continuin prioritzant metodologies d'autoconeixement i cooperativisme, de manera que s'intenta fomentar el treball en grup i la transferència horitzontal de coneixements, sent la professora qui els guiarà en el descobriment dels nous aprenentatges.

​

No utilitzem llibre de text, de manera que treballem els continguts a partir d'un dossier encaminat a despertar els aprenentatges a partir dels dubtes que sorgeixen al voltant d'un context determinat: el constructivisme com a estratègia principal en l'adquisició d'aprenentatges més significatius.

​

Els joves científics començaran a manipular el microscopi i prepararan mostres per poder-les observar a molts augments, dissenyaran petites experimentacions que els permetin donar resposta a preguntes investigables en un laboratori escolar. 

 

A més, l'alumnat treballarà transversalment les seves competències digitals mitjançant l'elaboració de documents multimèdia amb programes com CANVA o Genial.ly, i prepararà exposicions orals per mostrar als companys els resultats de les seves experimentacions. 

​

PHOTO-2021-02-09-19-19-20.jpg
PHOTO-2021-02-09-19-17-58.jpg
PHOTO-2021-02-09-19-18-44.jpg
bottom of page